onderzoek woningbouw Hollands Kroon

onderzoek



De Bosstraat in Niedorp is een straat met historie. Zo vinden we hier het voormalige postkantoor, de prachtige notariswoning en het voormalige weeshuis. Deze bebouwing kent een hoge kwaliteit in architectuur. Dit heeft ons ge√Įnspireerd om een vriendelijk wijkje te ontwerpen.

Uitgangspunt voor de stedebouwkundige opzet is een bebouwing van 2 lagen hoog met kap langs de Bosstraat en de Wilgenstraat. Dit wordt bebouwing met een voornaam uiterlijk. De bebouwing hierachter zal deels ook bestaan uit woningen van 1 laag met kap en zal een informeler karakter krijgen. De woningblokken zijn alzijdig vormgegeven, en op strategische plekken voorzien van erkers, om het contact met de straat nog meer te vergroten.
Het programma is gevarieerd, waardoor verschillende doelgroepen in het plan kunnen wonen. Zo is er ruimte voor starters in de appartementen en gezinnen kunnen kiezen uit diverse woningen. Aan het water zijn de levensloopbestendige woningen gelegen met optie om te slapen op de begane grond. Centraal gelegen is de bomentuin, de ontmoetingsplek van de buurt.

De architectuur is opgebouwd uit enkele elementen, welke in combinatie met elkaar een krachtig beeld vormen. Zo zijn er maar 5 typen ramen, 3 verschillende goten, 2 soorten pannen en 3 sorteringen baksteen in het plan aanwezig. De gekozen architectuur is historiserend, waarbij de menselijke maat voorop staat. In de detaillering is de liefde voor het vak zichtbaar.

Het eindresultaat is een wijkje die op vanzelfsprekende wijze in de buurt wordt opgenomen.

Deze opdracht is uitgevoerd in opdracht van De Geus Bouw en K. Dekker Bouw en Infra


hollandskroon, woningbouw, nieuwbouw, niedorp, Noord-Holland, woningbouw, architect, jarendertig, klassiek, nieuwbouw













Gerelateerde projecten: