nieuwbouw CPO Waarland

nieuwbouw gerealiseerdDoor een groep starters op de woningmarkt is het initiatief genomen voor een CPO project in Waarland. AVEM Architecten is door de jongeren gevraagd het project te ontwerpen. De gewenste 8 woningen van dit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap wordt gerealiseerd in samenwerking met Bouwend Waarland. Op het beschikbare terrein waren voorheen de handbalvelden van Waarland gelegen.
De bewoners, allen woonachtig in Waarland, hadden persoonlijke woonwensen. Dit heeft geresulteerd in 8 verschillende plattegronden.
Door het toepassen van verschillende beukmaten (5.1, 5.4 en 5.7 meter) kunnen ook financi√ɬęle verschillen tussen de bewoners binnen het blok worden opgevangen.
De door de bewoners gekozen uitstraling is nuchter met een overwegend eenvoudige massaopbouw. Het gevelbeeld is speels aantrekkelijk gemaakt door toepassing van bouwkundige elementen, gevelplastiek en contrasterend metselwerk
De materialisatie bestaat hoofdzakelijk uit metselwerk gevels met pannendaken.

CPO, , collectief, particulier, opdrachtgeverschap, Waarland, Noord-Holland, woningbouw, architect, jarendertig, klassiek, nieuwbouw

Gerelateerde projecten: