nieuwbouw appartementencomplex Zaandam

gerealiseerdMotus Ontwikkeling heeft aan AVEM Architecten gevraagd om een appartementencomplex te ontwerpen, welke is gelegen aan de Oostzijde in de gemeente Zaandam.

De locatie is gelegen op de kop van het blok tussen de Klamperstraat en de Grootscheepsmakerstraat. Langs de Oostzijde wordt de locatie aan de noordzijde geflankeerd door een moderne grove invulling van een verzorgingstehuis. Ten zuiden van de locatie zijn luxe vrijstaande jaren 30 villas gelegen, waarbij de hoekwoning wordt gekenmerkt door een torentje.
Aan de overzijde van de Oostzijde zijn woningen gelegen deel uitmakend van het Zaanoeverproject uit de jaren 90. Deze woningen staan verhoogd ten opzichte van het maaiveld en bevinden zich op een eiland.
Gekozen is om een ontwerp te maken dat aansluit bij de gevarieerde omgeving, maar in zichzelf helder herkenbaar is. Er is een alzijdig volume ontworpen. Gekozen is om een parcelering toe te passen, passend bij de bebouwing aan de overzijde en ten zuiden van de locatie. De parcelering wordt nog eens versterkt door aan de noordzijde sprongen in de rooilijn te maken en met een klein verschil in metselwerkkleur (ton-sur-ton) te spelen. Door het toepassen van verschillende goot- en nokhoogten ontstaat visueel een gevarieerd daklandschap, zonder dat de verschillende onderdelen uit elkaar vallen. Om het gevelbeeld verder rustig te houden is gekozen voor een gelijke kozijnopeningen met een meeontworpen stalen hekwek.
Het eindresultaat is een sereen beeld dat op vanzelfsprekende wijze in haar omgeving wordt opgenomen.

In het gebouw zijn 32 appartementen opgenomen.

appartement, appartementencomplex, Zaandam, Oostzijde, architect, nieuwbouw, Zaanstad


Gerelateerde projecten: