nieuwbouw starterswoningen Dirkshorn

in aanbouwAVEM Architecten heeft samen met Bouwend Waarland de prijsvraag gewonnen voor het terrein 'de Paardenbak' te Dirkshorn.
Kijkend naar de gerealiseerde uitbreiding in 2010 tussen de Spoetnikstraat, Geministraat en de Appolostraat is er een ontwikkeling ingezet om de woningblokken tussen de straten af te ronden. Het is niet meer dan vanzelfsprekend om deze ontwikkeling voort te zetten.
Het resultaat is een nieuw te bouwen woonvolume, bestaande uit 1 laag met kap.
De woningen hebben een diepte van 8,5 meter en een beukmaat van 4800mm.
Zij kennen een eenvoudige pragmatische plattegrond.
De architectuur is afgeleid van de historie van de locatie. Altijd gelegen in het buitengebied en nu nog zijn op de locatie de grondverhogingen zichtbaar waar eens de paardenbak heeft gestaan. Landelijke architectuur kent een eenvoudige hoofdvorm waarin ingrepen worden samengevoegd.
De kleurstelling van de pannen is gelijk aan die van de aanwezig pannen in het aangrenzende bouwblok. Het metselwerk zal in warme vergrijsde tinten worden uitgevoerd. Door je oogharen heen zal deze kleurstelling goed aansluiten bij het metselwerk van de bestaande woningen.
Het eindbeeld zal eigentijds zijn, ge√Įnspireerd op de locatie en haar landelijke omgeving.starters,Dirkshorn , bouwend Waarland, jongeren, Noord-Holland, woningbouw, architect, boerenerf, klassiek, nieuwbouwGerelateerde projecten: