nieuwbouw vrijstaande woning te Groenveld

voorbeeldwoningUitgangspunt bij de woningen in Groenveld (gemeente Harenkarspel) is het silhouet van boerenvolumes, een ingetogen materialisering en sober kleurgebruik zoals op boerenerven gebruikelijk was. Dit is door AVEM Architecten vertaald in een zorgvuldig gedetailleerd, eigentijds ontwerp, dat in volstrekte harmonie is met haar omgeving.

De woning heeft een plattegrond die helder van opzet is. Een ruime woon- en eetkamer met bijkeuken, een garage en een royale entree op de begane grond. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers gelegen, waarvan de hoofdslaapkamer tot aan de nok reikt, een bad- en doucheruimte en voldoende bergruimte. Vanuit de woning wordt het gevoel van ruimte maximaal ervaren door ontworpen zichtlijnen over het Noord-Hollandse polderlandschap.

In het ontwerpproces is van binnen naar buiten gewerkt. Dit heeft geresulteerd in een eenvoudige vorm bestaat uit een hoofdvolume met 2 aangekapte kleinere volumen. De entree is een inkeping in dit volume en is in een lichte kleur uitgevoerd.
De voor- en achtergevels hebben een voorname uitstraling meegegeven en zijn uitgevoerd in handvormstenen. De horizontale belijning refereert aan de speklagen, zoals deze in de omliggende bebouwing terug is te vinden. De tussengelegen langsgevels zijn uitgevoerd in donkere houten gepotdekselde delen en doet eer aan de geteerde schuren in de omgeving. De streekeigen materialisering wordt gecomplementeerd met de donkere keramische pannen en witte houten kozijnen. De in zink uitgevoerde dakkapellen zorgen weer voor een moderne knipoog.
Het resultaat is een gebouw met een ingetogen uitstraling, maar dat toch in veel opzichten zeer bijzonder is.
trambaan, 't veld noord, de draai, boskerpark, 't zand oost, westerdel, limmerschouw, warmenhuizen noord, debbemeer, nieuw schelpwijk

Gerelateerde projecten: