nieuwbouw dubbel woonhuis te Assendelft

nieuwbouw gerealiseerdOp basis van de uitgangspunten van de ontwikkelaar is door Patrick van Emmerik van AVEM Architecten een ontwerp gemaakt voor een ruime twee-onder-een-kapper. De woningenbestaan uit één bouwlaag met een kenmerkende mansardekap. Op deze wijze worden de nieuwe woningen op vanzelfsprekende wijze in de oude lintbebouwing opgenomen.
In het ontwerp is uitgegaan van een simpele hoofdvorm van de woningen. De gevels en met name de zijgevel kenmerkt zich door een markante vormgeving. Dit komt onder andere door de kenmerkende schoorstenen. De entree van de woningen wordt omlijst door kunststeen. Hierin zijn ook het huisnummer en de verlichting als ornamenten opgenomen. De woning is opgetrokken uit een donker roodbruine handvormsteen. Door deze in de plint en aan de straatgevel deels terug te leggen, ontstaat op fijnzinnige wijze een verbijzondering van het metselwerk.
De oud Hollandse dakpannen worden deels doorgetrokken in de zijgevel. De vriendelijk ogende dakkapelletjes in de hoge goot maken het gewenste jaren dertig beeld compleet.
Aan de achterzijde beschikken de woningen over een overdekt terras met een ruime tuin op het zuidwesten.
Op de beganegrond is de keuken aan de straat gelegen en de woonkamer gericht op de tuin. Op de eerste verdieping beschikt de woning over 3 slaapkamers en op de tweede verdieping is een ruime zolderruimte aanwezig.

De woningen zijn ontwikkeld door: WeDevelop BV te Waarland. (wedevelop.eu)
Het project wordt gebouwd door de Wevergroep (www.weverbouwgroep.nl).

Gerelateerde projecten: