nieuwbouw moderne villa te Westerland

in aanbouwDe opdrachtgever vroeg aan AVEM Architecten om zijn jaren 70 woning up te graden naar de eisen van deze tijd. Dit betekende niet alleen een fris uiterlijk, maar vooral het interieur moest geheel opnieuw worden ontworpen. Na enkele schetsen was al snel duidelijk dat het gewenste programma niet binnen de bestaande muren kon worden gerealiseerd. Daarom is er aan de achterzijde een grote uitbreiding gemaakt.

Vanuit de gemeente was er de eis dat de woning moest worden voorzien van een kap. De opdrachtgever had liever een strak en hoekig gebouw.

Het eindresultaat is een strak vormgegeven volume in metselwerk. Door dit metselwerk hoger op te trekken is de met leien bedekte kap meer op de achtergrond gekomen. Het metselwerk bestaat uit een dikformaat plint, waarboven liggend en staand metselwerk is verwerkt. Het staande metselwerk is toegepast in de terugliggende delen en het boeideel. De dakrand wordt afgewerkt met een smalle stalen strip.
De raampartijen worden versterkt door het toepassen van schuin zetwerk in een lichte kleur. Hierdoor ontstaat een krachtige compositie.

Het interieur kenmerkt zich door een verschillende beleving van de ruimten in combinatie met spannende zichtlijnen.

Wat begon als een metamorfose heeft geresulteerd in de complete nieuwbouw van de woning, welke door traditioneel materiaal- en kleurgebruik op vanzelfsprekende wijze in de straat wordt opgenomen.

oude situatiebouwtekening, bouw tekening, bouwtekeningen, verbouw, verbouwing, verbouw woning, serre, uitbreiden, uitbreiding, uitbreiding woning, woningGerelateerde projecten: