nieuwbouw Yoga en Pilates Health Schagen

nieuwbouw gerealiseerdAVEM Architecten is door YPHS (Yoga, Pilates en Health Schagen) gevraagd om de nieuwbouw te realiseren voor de nieuwe vestiging op Halerpark in de gemeente Schagen.
Op de begane grond zijn de diverse zalen, praktijkruimten, een lounge en kleedruimten gelegen. Op de verdieping bevindt zich een prachtig appartement met uitzicht over het achtergelegen Halerbos.
De praktijkruimten zijn allen gelegen aan de rustige achterzijde en hier lopen binnen en buiten op vanzelfsprekende wijze in elkaar over. Het appartement bestaat uit een centraal gelegen besloten terras, waaraan alle functies zijn gelegen. Ook hier ervaar je overal contact met buiten. In de keuken is een groot raam geplaatst waar vanaf de eettafel zicht is op beide kerktorens van Schagen. Op deze wijze ervaar je zowel de rand als ook het centrum van de stad.
AVEM Architecten heeft een duurzaam ontwerp gemaakt dat bestaat uit grote, hoge ruimten, waardoor in de toekomst op eenvoudige wijze mogelijk een ander programma in het pand worden gehuisvest. (herbestemming)
Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen, onder andere door het toepassen van vochtregulerend leemwerk met stro op de binnenwanden. Een goede bouwkundige uitwerking en tijdloos ontwerp zorgen ervoor dat het pand over vele jaren er nog steeds prachtig bijstaat.
Constructief is er al rekening mee gehouden dat er een derde bouwlaag op het pand kan worden geplaatst, waardoor de kavel in de toekomst nog beter benut kan worden. (nu dubbelgrondgebruik).

Het resultaat is een kloek pand met bijzondere details.


YPHS, Noord-Holland, Schagen, architect, Yoga, Pilates, bedrijfspand, nieuwbouw

Gerelateerde projecten: