nieuwbouw bedrijfspand te Langedijk

nieuwbouw gerealiseerdAVEM Architecten is door Geerligs Transport gevraagd om de nieuwbouw te ontwerpen van hun nieuwe bedrijfspand. Architect Patrick van Emmerik was voorheen al enkele jaren betrokken bij dit bedrijventerrein als previsor. Hierdoor was het mogelijk in enkele snelle stappen tot bouwvergunning te komen.

Het gebouw is opgebouwd uit een eenvoudig volume, waarin enkele openingen zijn gemaakt. Onder het gebouw loopt een rode lijn, welke om de verdiepte overheaddeuren loopt. Bij de entree word deze lijn verbreed, waardoor voor iedereen duidelijk is dat zich hier de toegang tot het gebouw bevindt. De ramen van het kantoor en lichtopeningen in de werkplaats zijn als stroken los in het volume geplaatst. Door deze eenvoudige ingrepen krijgt het gebouw een duidelijk eigen karakter.
Het kleurenpalet komt overeen met de huiskleuren van Geerligs Transport.

De projectbegeleiding is in handen van Evers beheer bv uit Schagen (www.eversbeheer.com) en de werkzaamheden worden uitgevoerd door Sinnige Realisaties uit Valkkoog (www.sinnigerealisaties.nl)architekt langedijk, bedrijfspand, bedrijventerrein, breeklandGerelateerde projecten: