nieuwbouw appartementen te Langedijk

in ontwikkelingSinnige Realisaties heeft aan AVEM Architecten gevraagd acht gestapelde woningen te ontwerpen op de hoek Nieuwstraat en Voorburggracht te Noord-Scharwoude. Uitgangspunt is dat de woningen een hoog niveau aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid en flexibiliteit meekrijgen. Om dit te bereiken hebben wij het basispakket van Woonkeur in de woningen verwerkt.

De bebouwing langs het historische dorpslint kent aan de Voorburggracht een zeer gevarieerde architectuur en kent samenhang in het continue karakter met relatief kleinschalige bouwmassa's. Deze kleinschaligheid heeft ervoor gezorgd dat de massa langs de Nieuwstraat een verspringing in de gevels krijgt.
De bebouwing bestaat uit 1 laag met een masardekap. Dit sluit qua karakteristiek aan bij de aangrenzende bouw. De omringende bebouwing wordt verder gekenmerkt door een materialisering in metselwerk, keramische pannen en houten kozijnen.

De gevelarchitectuur van de woningen bestaat uit een volume, waarin een grote uitsnede is gemaakt. In deze opening is een kozijn geplaatst, waarbij delen naar voren en naar achteren zijn geplaatst. Op deze wijze krijgen de woningen maat en schaal welke aansluit op de omliggende bebouwing. De uitwerking van de nieuwe woningen wordt een eigentijdse variatie van de bestaande bebouwingskarakteristiek. De woningen worden in metselwerk uitgevoerd, waarbij de bebouwing langs de Voorburggracht in een donkere kleur wordt uitgevoerd en de bebouwing aan de smalle Nieuwstraat in een lichtere kleur wordt opgetrokken. De daken worden met een strakke keramische pan afgedekt. De kenmerkende dakrand in de bestaande bebouwing wordt bij de nieuw te bouwen woningen uitgevoerd in zink, met een groene tint. Recht voor de woning zal deze zichtbaar zijn als een smalle strook op een vooruitstekende metselwerk rollaag. Vanuit de straat zal de dakrand zich juist wel sterk manifesteren.

De woningen bestaan uit een tweetal slaapkamers met natte groep en een woon- keukenruimte met aangrenzende bijkeuken. De woonkamers op de verdiepingen krijgen een extra gevoel van luxe doordat deze zijn verhoogd tot de onderzijde van het dak.

De woningen op de begane grond hebben de beschikking over een kleine tuin. De woningen in de kap krijgen een groot buitenterras.
Het gezamenlijk blok t.b.v. de bergingen is in de architectuur mee ontworpen.


De woningen zijn ontwikkeld door:
Sinnige Realisaties te Valkoog. (sinnigerealisaties.nl )

woning, woningbouw, appartement, appartementencomplex, Scharwoude, Noord-Scharwoude, Langedijk, nieuwbouw
Gerelateerde projecten: