Visie en Missie
"Wij erven het land niet van onze ouders, maar lenen het van onze kinderen".

Het voortdurend bewust zijn dat we ruimte en materialen lenen van toekomstige generaties vormt bij alle projecten die AVEM Architecten ontwerpt het uitgangspunt.
Ontwerpen met respect voor de toekomst.
Vanaf de eerste schets tot ver na de oplevering zijn wij ons bewust van de reikwijdte van elke opgave.
Deze is breder dan alleen het programma en het budget.
Naast onze integrale ontwerpmethode en de wensen van de opdrachtgever houdt AVEM Architecten altijd rekening met de locatie, de historie en alle betrokken partijen en belanghebbenden.
De exploitatie, het onderhoud en de levensduur zijn daarnaast wezenlijke onderwerpen waarover we met de opdrachtgever continu in gesprek blijven.

Duurzaamheid is hot maar is voor AVEM Architecten geen trend.
Duurzaamheid is het bewust treffen van maatregelen zodat milieu en gezondheid worden ontzien, nu maar ook voor de langere termijn.
Met als doel ons ecosysteem te behouden voor de generaties na ons.
Alleen een setje zonnepanelen maken een gebouw niet duurzaam.
Functionaliteit, ruimtelijkheid, flexibiliteit en een tijdloze uitstraling zijn evengoed eigenschappen die bijdragen aan een toekomstbestendig gebouw.
Het verduurzamen van de bebouwde omgeving in Nederland dient een eerste verantwoordelijkheid te zijn van elke architect.
AVEM Architecten neemt die verantwoordelijkheid.
Ook werken met ons is duurzaam.

Patrick van Emmerik
architect AVEM Architecten

architect heerhugowaard, architect niedorp, architect harenkarspel, architect alkmaar, architect schagen, architect zijpe, architect wieringermeer, architect anna paulowna, architect opmeer, architect koggenland, architect den helder, architect schermer, architect beemster, architect hollands kroon, architect wervershoof, architect andijk, architect stede broec, architect enkhuizen, architect heiloo, architect castricum, architect purmerend