nieuwbouw stolpboerderij te Noord-Holland

nieuwbouw gerealiseerd



Op een pracht locatie, waar vroeger een stolpboerderij heeft gestaan, hebben de opdrachtgevers aan Patrick van Emmerik van AVEM Architecten gevraagd een luxe en moderne woning te ontwerpen. Stedebouwkundig is door de gemeente vastgelegd, dat de stolp als hoofdvolume terug moet keren.

In overleg met de bewoners is gekozen de detaillering, het kleur- en materiaalgebruik zo aan te passen dat het gebouw een frisse en modernere uitstraling krijgt.
Mooi voorbeeld hiervan zijn de strak vormgegeven gootklossen, die aan de goot de kenmerkende ritmering geven.

Ritme wordt ook gecreëerd door de kolommen van de veranda aan de achterzijde. Vanaf hier hebben de bewoners een fantastisch uitzicht over de tuin en de weilanden. Door het toepassen van verwarmingselementen in het plafond, is het hier ook goed vertoeven bij minder warm weer.

De woning heeft een kelder met garage. Tevens zijn ruimten aanwezig voor een bar en een kleine bioscoop voor de nodige ontspanning.

Alle leefruimten zijn op de begane grond gelegen.
Uitgangspunt voor het ontwerp is om één ruimte te behouden en door middel van stoere natuurstenen openhaarden, verschillende ruimten te vast te stellen. Deze ruimten kunnen hierdoor dan ook een eigen karakter meekrijgen, waardoor een huiselijk gevoel overal voelbaar blijft.

Op de verdieping zijn de diverse slaap- en badkamers gelegen. Natuurlijk kan hier een fitnessruimte niet ontbreken.
Alle verdiepingen worden aan elkaar gekoppeld via een ruime entreepartij met vide over drie bouwlagen. De trap lijkt in deze ruimte los te zweven.

Voor de verwarming van deze ruime woning wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Hiervoor zijn 8 putten geslagen op 160 meter diepte.

De uitwerking van het interieur was geheel in handen van Guido Decoussemaecker (www.decoussemaecker.nl). De woning is geheel voorzien van alle mogelijke domotica, welke is verzorgd door de Klaver Giant Groep (www.giant.nl).
Bij het hoofdgebouw is een aantal zwarte, houten bijgebouwen geplaatst, waarin de kolommenstructuur ook weer terugkomt. Het tuinontwerp was in handen van Van Haneghem (www.vanhaneghem.nl).
Het project is gebouwd door de Wevergroep (www.weverbouwgroep.nl).
De ontwikkeling was in handen van WeDevelop bv.(wedevelop.eu)





















Gerelateerde projecten: