Nieuwbouw vrijstaande woning te Landsmeer

nieuwbouw gerealiseerd



Ten behoeve van de invulling van het terrein heeft de gemeente een Kader voor ontwikkeling opgesteld. Hierin geeft de gemeente aan dat het moet gaan om een woningbouwplan op dorpse schaal, die past in zijn omgeving.

Op basis van deze uitgangspunten is door AVEM Architecten een ontwerp opgesteld. Daarbij is uitgegaan van de realisatie van een viertal rijen- en een vrijstaande woning. De woningen krijgen één bouwlaag met een kap. De 4 rijenwoningen krijgen een vloeroppervlak van elk circa 70 m², de vrijstaande woning een omvang van circa 140 m². Bij de vrijstaande woning wordt uitgegaan van parkeren in de garage. Daarnaast komen er ten behoeve van de nieuwe woningen 9 openbare parkeerplaatsen in het plangebied.
In het ontwerp van de vrijstaande woning is uitgegaan van een simpele hoofdvorm als we deze van de notariswoning kennen. De woning heeft een markante entree, een vriendelijke overgang van openbaar naar privé , een krachtige metselwerk steen en keramische pannen.
Achter de woning is een heerlijke tuin die uitkijkt over het Ilperveld.
In het ontwerp is ernaar gestreefd om de woning zo goed mogelijk in te passen in de omgeving. De vrijstaande woning voegt zich qua ori√ęntatie in de rij woningen ten noorden van het plangebied. De rijenwoningen passen in het straatbeeld ten westen van het plangebied.

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd door: Kamp Projects BV te Heerhugowaard. (www.kampbouwbedrijf.nl)




Landsmeer, vrijstaande woning, ouderenwoning, de gouwe, nieuwbouw, inbreilocatie




Gerelateerde projecten: